RING OSS - 024-334 30 75

Husgrunder Dalarna

RING OSS - 024-334 30 75

Husgrunder

Vi bygger husgrunder i Dalarna med omnejd.

Något av det viktigaste när du bygger ett hus är att den vilar på en trygg och hållbar grund. Vi specialiserar oss på byggnation av husgrunder i Dalarna och hjälper dig lägga grunden till ditt nya hem. Anlitar du oss så får du en kompetent firma som gör det lilla extra för sina kunder. 

Dags för byggnation av husgrunder i Dalarna? Kontakta oss så hjälper vi dig som bor i bland annat Borlänge, Falun och Mora.

Så utför vi husgrunder i Dalarna

Behöver du hjälp med byggnation av husgrunder i Dalarna? Vår kunniga personal arbetar alltid noggrant och säkert när vi lägger husgrunder i till exempel Borlänge, Mora och Falun. Innan påbörjat arbete kommer vi även ut till våra kunder för att få information om eventuella behov och önskemål samt för att kontrollera marken grunden ska anläggas på. För din trygghet lämnar vi dessutom alltid Nöjd kund garanti, detta så du kan vara trygg med att den är byggd enligt gällande branschregler. Vi ger även 10 års garanti på arbeten med husgrunder i Dalarna. Så om du bor i Borlänge, Falun eller Mora är vi det självklara valet vid bygge av husgrund! När vi bygger husgrunder i Dalarna ingår:

  • Schaktar, isolerar och armerar innan gjutningen startar.
  • Vi gjuter grunden med betong eller annan valfri grund.
  • Vi armerar grunden efter ritning.
  • Vid behov radonsäkrar vi även din grund.

4 vanliga typer av husgrund

Det finns flera typer av grunder ett hus kan stå på och vilken husgrund som du ska ha till din bostad beror på vilken typ av hus som skall byggas, vilken typ av mark huset ska stå på samt vilken typ av grund du själv önskar. Här nedan följer ett axplock av fyra vanliga husgrunder i Dalarna. Är du nyfiken vilken grund som passar din mark och dina behov bäst? Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt grund för din tomt! 

1. Markplatta

Man brukar säga att en markplatta i betong är ganska enkel att upprätta. Det viktigaste när man väljer en husgrund med markplatta är att man ser till att isolera ordentligt. Av den anledningen kan det också vara bra att anlita en professionell firma som dagligen arbetar med husgrunder i Dalarna.

2. Källargrund

Om du vill bygga ett hus med källare kan ett bra alternativ av husgrund vara en källargrund. Vid källargrund är det dock viktigt att investera i ett dränerande system, för att skydda området från att fukt tränger in. Förutom byggnation av husgrunder i Dalarna kan vi även utföra dränering av bostaden. Vår erfarna personal hjälper till och utlovar goda resultat för både dränering och husgrunder i Dalarna.

3. Krypgrund

Vid platser som upplever både kallare och varmare klimat kan en krypgrund vara ett bra alternativ. När man anlägger en krypgrund är det viktigt att man installerar ordentligt fuktskydd. Detta då fukt riskerar att skapa stora problem för grunden. 

4. Grund på plintar

Ett vanligt, prisvärt alternativ bland husgrunder i Dalarna är en grund på plintar. Plintar fungerar ofta bra för mark som är stenig, bergig eller sluttande. Grunder som är byggda med plintar blir både plana och stabila – utan att behöva utföra sprängningsarbete på området.